Capellagården söker kock

Capellagården på Öland, en av landets ledande skolor inom konst och hantverk, söker nu en driftig, erfaren och nytänkande kock. Du kommer att arbeta tätt ihop med våra ekologiska odlingar, jobba säsongsanpassat, nyskapande och hållbart och tillsammans med inspirerande människor skapa spännande matupplevelser för både de boende på skolan och besökare. Här kan du både inspirera och inspireras! Ta chansen till ett jobb utöver det vanliga!

Capellagårdens kök är KRAV-märkt och serverar måndag till fredag frukost, lunch och kvällsmat till skolans studerande, personal och besökare. Lunchen har ca 80 gäster,  frukost och kvällsmat ett 50-tal. 

Capellagården är också ett välkänt besöksmål och under sommarsäsongen drivs trädgårdskafé i anslutning till köket. Skolan har under sommaren kortkurser där deltagarna erbjuds helpension. Varje vår gör köket en planering tillsammans med Capellagårdens trädgårdsmästare om vilka grönsaker och i vilka volymer köket vill få levererat. Som komplement gör man också långtidskontrakt med lokala odlare och köttproducenter. 

Köket medverkar i rekrytering av säsongspersonal, ansvarar för konferens-middagar och specialbeställningar. Köket är en egen resultatenhet med eget budgetansvar och rapporterar direkt till skolans rektor/VD 

Vi söker dig 

  • som har kunskap och erfarenhet av vegetarisk/vegansk mat och som kan utnyttja den unika möjligheten med egenproducerade råvaror ur den ekologiska odlingen. Du ska även kunna laga kött, fisk, husmanskost mm.
  • som vill laga efter den svenska säsongen och laga ”klimatsmart” mat med erfarenhet av budgetering, inköp, schemaläggning 


Du är också beredd göra alla i ett kök förekommande arbetsuppgifter 

Tillträde i juni 2018. Vi vill ha din ansökan senast 1 mars till info@capellagarden.se  Sex månaders provanställning tillämpas. Capellagården är ansluten till Arbetsgivaralliansen. För ytterligare information, kontakta rektor Bodil Anjar 073 8021707

Mer information och utskrift

Publicerad: 2017-01-31 15:39