Föreläsningserie på Capella

Capellagårdens vänner inbjuder till föreläsningar under våren 2017. Plats: Bokhuset, Capellagården. Kaffe serveras i Vingårdssalen Entré: 100 ke per föreläsning inkl kaffe och pratstund efter föreläsningen. 80 kr för dig som är med i Capellagårdens vänner. 
 

Måndag 13 mars, klockan 19.00
LARS KRANTZ - Trädgården som livets verkstad

Det har gått några år sedan Lars Krantz lämnade Rosendahl Trädgård för att starta upp Wij Trädgårdar i Ockelbo. Ett projekt som 2007 utsågs till Sveriges vackraste park. Den omgivande naturen har varit en stor inspirationskälla. Hans arbete med trädgård drivs av lust och en stor känsla för det omgivande landskapet, för trädgård och för vad som ligger i tiden.
 

Måndag 3 april, klockan 19.00
KERSTIN WICKMAN - Tendenser i det nutida konsthantverket

Kerstin Wickman inledde sin bana som skribent i början av 1960-talet och har kommit att bli en centralgestalt i den svenska konsthantverks- och designdebatten. Som redaktör för tidskriften Form, professor vid Konstfack och författare till en rad böcker och kataloger har hon varit engagerad i både kritik, undervisning och forskning. 
 

Tisdag 2 maj, kl 19.00
MARKUS ÅKESSON och ELLEN EHK-ÅKESSON - Två konstnärskap, en kärlek

Möt två konstnärer som de senaste åren etablerat sig starkt både internationellt och Sverige. Följ med på resan från Pukeberg ut i världen och hör konstnärerna själva berätta om vad som inspirerar och ger avtryck i deras konst. ”Vi fick höra att måleriet var dött, att keramik var något romantiskt bakåtsträvande och att man inte hade någon chans att etablera sig om man inte bodde i Stockholm. Vi tyckte annorlunda"

 

 

Publicerad: 2017-03-10 17:35