Ansökan och antagning

Det är nu inte längre möjligt att söka sommarkurser för 2017. Välkommen tillbaka nästa år.
 

Antagningsförfarandet

Ansökningsperioden är mellan den 20 januari - 31 mars 2017. Vi tar emot alla ansökningar under denna period, det är alltså inte först till kvarn som gäller. Efter den 31 mars går vi igenom alla ansökningar till varje kurs. Antagningsförfarandet går till enligt följande

Vid färre sökande än totalt antal kursplatser: alla sökande blir antagna

Vid fler sökande än totalt antal kursplatser: kursledaren gör ett urval enligt kriterielista.

I ansökningsblanketten ber vi därför att man ska fylla i bl.a. nuvarande sysselsättning och motivation som kursledaren behöver ta hänsyn till vid antagning och urval.

Det går även bra att ge bort en sommarkurs i t.ex. födelsedagspresent. Då kan du fylla i antingen dina eller mottagarens kontaktuppgifter och skriva under ”Övriga önskemål eller information” att det är en present till någon annan.
 

Viktiga datum

Ansökningsperiod:                                     20 januari - 31 mars

Besked om antagning skickas ut senast:      7 april

Bekräftelse på deltagande senast:              17 april

Kursavgift oss tillhanda:                             30 april

Kost och logiavgift oss tillhanda:                 31 maj

Antagningsbesked och all information skickas ut via e-mail. Alla avgifter betalas in till Bankgiro: 5975-7559. Vid utebliven betalning ställs platsen till förfogande för andra sökande. Återbetalning görs endast vid sjukdom styrkt av läkarintyg.
 

Språk

Undervisningsspråket på våra kurser är svenska. Under den internationella kursperioden dominerar dock engelska som undervisningsspråk. Sammanfattningar på engelska kan förekomma även på övriga kurser.
 

Kursstart och kursavslutning

Vid kursstartsdagen kan du komma till Capellagården från kl. 15.00. Kursen pågår sedan till avslutningsdagen kl. 11.00. Andra tider kan förekomma på kortkurserna. Under kurstiden har du tillgång till verkstäderna. Helg (tvåveckorskurs) och kvällar är handledare ej närvarande. Eftersom kurserna avlöser varandra är det viktigt att tiderna hålls och att städning fungerar. Detaljerade tider och program för respektive kurs skickas ut under maj månad.