”Kursinnehållet gav mig grundläggande kunskaper i textila material och tekniker, därtill kom själva skolans miljö att bli en minst lika viktig del av utbildningen. Att bo på skolan gav en mycket koncentrerad tid i verkstäderna och möjlighet att verkligen fördjupa mig i hantverket. Kring de gemensamma måltiderna uppstod ofta betydelsefulla samtal med lärare, gästlärare och de andra studenterna. Möten som kom att bli starten på mitt yrkesmässiga nätverk och flera vänner för livet.

Efter Capella…

Året efter Capellagården arbetade jag som assistent till textilkonstnär Pasi Välimaa. Genom honom kom jag i kontakt med Ing-Britt Sundin som då var patinerare på Kulturhuset Stadsteatern. Jag fortsatte sedan som lärling hos henne under två år genom Hantverksakademin. Efter avslutad lärlingsutbildning har jag frilansat som patinerare för teaterkostym. Återkommande uppdragsgivare är Kungliga Operan, Göteborgsoperan, Örebro Länsteater samt Kulturhuset Stadsteatern där jag nu arbetar sedan ett år tillbaka i färgeriet på kostymavdelningen.

Mitt råd till framtida studerande

Till framtida textilstudenter vill jag rekommendera att ta vara på det nätverk som skolan ger och kontakta dem du inspireras av. Alla möten med studenter, lärare och gästföreläsare kan bli broarna till ditt framtida yrkesliv.”