Capellagården var min första textila utbildning och det som verkligen öppnade mina ögon för att mitt stora intresse skulle kunna bli min karriär. Året på Capella gav mig modet att fortsätta undersöka och fördjupa mig i kostymdesign och formgivning. Hantverksgrunden och materialkännedomen jag fick på skolan, ligger fortfarande som en bas i allt jag gör. Den fysiska närheten till de andra inriktningarna skapade också en nyfikenhet för arbete med nya tekniker över materialgränserna. 

Skolans unika stämning, den omgivande trädgården, den vegetariska maten och alla fantastiska byggnader är något jag fortfarande ofta längtar till!

Efter Capella…

fortsatte jag till Tillskärarakademin i Göteborg och Dramatiska Institutet (nuvarande StDH) i Stockholm. Nu är jag verksam som scenograf och kostymdesigner inom dans, opera och teater. Jag arbetar mycket med historiska referenser och utmanande material. Jag använder karaktärsskapande kostymer och stilistiska rum som ett sätt att skapa representation och diskutera genus, hierarkier och makt. En blandning av drömvärldar och revolution! 

Mitt råd till kommande studenter:

“Ta tillvara omgivningarna och den fokus avskildheten ger. Låt utbildningen bli en oas att drömma i, en plats för undersökande och djupdykning! Utrymmet att experimentera fritt är så svårt att hitta igen senare i yrkeslivet.”

www.benterolandsdotter.se