”Första året var en riktigt bra grundutbildning med kunniga lärare. Det blev många prover men också en hel del färdiga produkter. Jag praktiserade även på ett textiltryckeri.
Impulser och roliga uppgifter fick vi av inspirerande gästlärare. Jag tycker det var bra att vi ofta fick jobba veckovis med speciellt tema. 

Under andra året arbetade jag med att inreda ett rum med textilier. Då hade jag stor nytta av kunskaperna från första året.
Jag gjorde bl.a en tovad matta, tryckta mönster, vävda jalusier, möbeltyg och ett lapptäcke, i projektet samarbetade jag också med studerande på möbelutb som gjorde en vikvägg och pall efter min formgivning. Det var mycket lärorikt och kul att planera och driva igenom egna idéer till färdig produkt.

Atmosfären på skolan var speciell med morgonsamling underbar trädgård, många verkstäder, god mat och en mix av olika inriktningar, personer och kulturer. Jag upplevde att man verkligen kunde påverka undervisningen efter egna önskemål, speciellt år två.
Att bo på skolan och den möjligheten det ger att jobba mycket och samtidigt bli servad med mat tyckte jag var fantastisk!  

Efter Capella…

studerade jag på HDK och tog kandidatexamen i Textil Konst 2001.
Försökte sälja mönsterdesign och hanka mig fram som konstnär vilket var ganska svårt.
Idag jobbar jag som konstväverska på Märta Måås AB i Båstad, har även formgett några trasmattor för MMF.   

När jag ser tillbaka på all min utbildning, är Capellagården den jag minns med mest värme. Där trivdes jag bäst på alla plan! 

Mitt råd till framtida studerande:

Ta vara på tiden. Du har alla möjligheter och håll dina drömmar vid liv!”

www.mmf.se