”Min tid på Capellagården var en tid där jag lärde otroligt mycket om mig själv. Jag flyttade från Köpenhamn, där växte upp och hamnade plötsligt i en fantastisk värd av möbler.
Jag upplevde utbildningen som väldigt mångsidig på ett sätt som inte finns kvar bland Danmarks möbelutbildningar. Här finns en kunnighet inom hantverket som bara finns på platser där man kan fördjupa sig i detaljerna och där man verkligen har tid att utforska materialet till fullo. På Capella ges även plats för formgivning. Jag hade möjligheten att utforska design, rita och bygga egna möbler med dom bästa lärarna till hjälp.

Efter Capella…

Under mitt sista år på Capella jobbade jag stenhårt på att komma in på designskolan i Köpenhamn, dit jag gjorde antagningsprov och hade tur. Sedan dess har jag pluggat Möbeldesign på fulltid, och jobbar med funktionen i dom enkla formerna. Träet är fortfarande mitt material och kommer nog alltid att vara det. Nu gör jag praktik hos en dansk möbelproducent och hantverksgallerist, A. Petersen där jag jobbar med utställningsdesign och utvecklingsarbete av möbler.

Mitt råd till framtida elever

Använd alla verkstäder, ta lärdom av både textil, keramik och trädgård. Materialkunskap kan man inte ha för mycket av.”