Att i en period i livet få vistas på en plats som denna är få förunnat. Jag kan inte tänka mig en bättre, mer inspirerande miljö att få studera i. Jag har fått en fin hantverks-och material kännedom under mitt år här vilket jag verkligen, i mitt nuvarande yrke har haft stor glädje av. 

Nu för tiden har jag förmånen att besöka Capellagården ibland, och då slås jag av enkelheten, fridfullheten och äktheten. Jag kommer att bära med mig Capellagården i mitt hjärta för resten av mitt liv både som textilformgivare och som människa.

Efter Capella…

Studerade jag på Konstfacks textila linje där jag sedan gick 5 år. 

Jag är delägare och driver Afroart tillsammans med 5 klasskompisar från Konstfack. Vi samarbetar med hantverkare runt om i världen. Vår kompetens som formgivare gör att vi kan utveckla och marknadsanpassa traditionellt hantverk och på så sätt få hantverkstraditioner att leva vidare. Samtidigt skapas viktiga arbetstillfällen. Vi är glada och stolta att kunna presentera ett mångfaldigt hantverk från världens alla hörn.

Verksamheten fördelar sig på två butiker i Stockholm, en i Göteborg, en shop in shop på Åhléns city, webbshop samt en växande grossistverksamhet med ett flertal återförsäljare främst i Sverige men även i Europa. 

Mitt råd till framtida studerande?

Hitta någonting som är unikt med hur du vill uttrycka dig och sen kör,  bara kör i alla former och kors och tvärs.

https://www.aworldofcraft.se/