”Jag sökte till Capellagården för att jag var nyfiken på textil och textilen drabbade mig stenhårt. Undervisningen hade en bra balans mellan teori och praktik som gjorde att materialkunskapen satte sig både i tanken och händerna. Verkstädernas öppna dörrar gjorde det möjligt att arbeta med egna projekt på kvällar och helger. Det finns en fantastisk tillit till människor som smittar av sig och i den trygga miljön går det att hitta mod till att våga experimentera fritt. Alla möten med studenter och gästlärare gav mig vänner för livet och kontakter som har öppnat nya dörrar jag inte ens visste fanns.

Efter Capella…

Under min sista termin på Capellagården ansökte jag, med stor hjälp från lärare och klasskompisar, till textilkonst på HDK, jag flyttade till Göteborg och började på utbildningen. Studiebesök och kontakt med personer jag mött under tiden på Capellagården ledde till att jag tog studieuppehåll för att kunna läsa Konservatorsprogrammet. Vid sidan av jobbar jag nu som assistent till en textilkonstnär och som timvikarie. 

Mitt råd till framtida studerande

Diskutera! Sätt ord på det du arbetar med, prata med elever från alla avdelningar och fråga dina lärare så många frågor du orkar. Och även om någon säger att det du vill göra är omöjligt, så testa ändå!”