”Jag var väldigt ung när jag började, bara 19 år. För mig blev Capellagården inte bara en skola utan hela min svär och trygghet. Utöver allt jag fick lära mig under utbildningen fick jag också chansen att utvecklas, både som person och möbelsnickare, i min egen takt och på mitt eget sätt. Det fanns alltid en stor ödmjukhet och respekt, både från andra studenter och lärare.

En av de sakerna som satt sig djupast av det jag lärt mig är respekten för materialet hantverket.

Under mitt tredje år gjorde jag praktik hos designgruppen Uglycute, vilket ledde till att jag började jobba med dem efter skolan var slut. Jag hyrde in mig i deras verkstad i deras lokal på Södermalm. Till en början jobbade jag nästan bara med dem i olika projekt vilket senare ledde till en bredare kundkrets som till största del bestod av formgivare, konstnärer och inredningsarkitekter.”

Efter Capella…

I dag jobbar jag fortfarande på liknande sätt, har kvar verkstan hos Uglycute och delar den nu med en annan Capellus, Anders. Vi jobbar ihop i olika projekt, ofta restaurang- och kontorsinredningar, prototyper, mindre tillverkningar av möbler etc. Jag har även skrivit en bok, ”Trä – snickerihandbok för inredning och odling” och håller just nu på med min andra bok ”Tälja köksredskap”.

Mitt råd till framtida studerande

Tillåt dig själv att riktigt nörda in dig på det du tycker är intressant och roligt och låt projekt få ta tid. Och ta tillvara på tiden du har på Capellagården, den är magisk! 

Instagram: moaott