Moa arbetar i gränslandet mellan keramik och leranimation och är verksam i Uppsala, med ateljé i Uppsala Ekebyområdet.Genom kombinationen av keramik och leranimation bjuds betraktaren in till berättelsen kring leran bortom de brända objekten. I arbetet möts den nyare digitala tekniken med det uråldriga keramiska hantverket och det uppstår nya berättelser.

På Capella lades min keramiska grund och jag utvecklade en kärlek till materialets formbarhet. Det var en otrolig lyx att omge sig med kreativa människor och helhjärtat och handgripligen få fördjupa sig i ett material och ett hantverk. Vi mötte flera spännande gästlärare – speciellt minns jag ett ”Bygga Stort-projekt” där vi studenter tänjde gränserna för vad som var möjligt att bygga i leran.  

Efter Capella:

Jag tog masterexamen på Konstfacks keramik- och glaslinje och det var där jag började upptäcka leranimationen som uttryck. Att kombinera den digitala datorvärlden och leran är en utmaning, och det är spännande att använda ett rörelseberättande tillsammans med keramiken. Idag arbetar jag som frilansande konstnär med egna konstprojekt i form av utställningar, offentliga utsmyckningsuppdrag, gästlärarvistelser på skolor och pedagogiska skapande skola-projekt i grundskolan från förskoleklass till högstadiet. 

Mitt råd:

Ta tillvara den fantastiska koncentration och gemenskap som uppstår på Capella. Maten serveras och sängen är högst 50 meter från verkstaden, vilket gör att arbetslampan kan glöda långt in på nätterna. Upplägget är helgjutet: en samling kreativa människor i en lantlig miljö på en vacker ö. Ta tillvara samtalen och mötena som uppstår med lärare, klasskamrater och gästhantverkare. Ger du mycket av dig själv får du mycket tillbaka och då utvecklas du och din konstnärliga process.

tel: 0735-175060
lonnmoa@gmail.com
www.moalonn.com