Hämta fler


Sommarutställning 2020

48 röster & 6 rum med Craft. Utställningen visas till och med den 9 augusti, vardagar mellan 10 & 18, lördagar och söndagar från 10 till 16. Curator för sommarutställningen 2020 är Markus Emilsson, konstnär och craftist.

Varje sommar visar våra studerande upp sina alster inom möbel, keramik och textil. I år är det 60 år sedan den första utställningen! Många tankar, många tekniker och många former exponerats för alla de besökare som sett utställningen för första gången eller som gjort besöket till en årlig tradition. 

I anslutning till utställningen finns en butik fullmatad med unika produkter tillverkade av nuvarande eller tidigare studerande på Capellagården. I utställningshallen bjuder vi även under andra delar av året på inspirerande utställningar och spännande verksamhet.


Från Markurs Emilssons förord till årets katalog:

"... I utställningen kommer du att få möta verk av 48 elever. Det är 48 individuella röster som tar sig an tankar om brukande, längtan, identitet, hantverksskicklighet och uthållighet. Språket skiftar efter medium och tradition men de är förenade i en och samma språkfamilj. En familj där materialitet är fundamentet och hantverket utgör ryggrad. Det är ett språk med skiftande dialekter och uttryck och du kommer möta arbeten med varierande tilltal, ton och tempus. En kör med flera stämmor men med ett gemensamt språk och ämnesfält. Välkommen till 48 röster & 6 rum med Craft."

 

Speciell sommar, speciell visning

Följ med på en digital visning av Capellagårdens sommarutställning. Finns ingen som kan guida dig bättre än utställningens curator Markus Emilsson. Med anledning av rådande pandemin vill vi tillgängliggöra sommarens utställning för alla er som inte kunnat komma till Öland och Vickleby i sommar. Varmt välkommen till den digitala visningen!