Capellagården söker

Verksamhetsutvecklare,
besöksmål och kurser

Vi söker en verksamhetsutvecklare för vårt besöksmål samt våra sommarkurser på Capellagården och hoppas nu att du ska bli vår nya kollega!

Vilka är vi?

Capellagården är en skola för hantverk och gestaltande arbete. Vi driver fem heltidsutbildningar under höst och vår samt kortare helgkurser och en mängd underbara sommarkurser. Besöksmålet är som mest intensivt under sommaren och består då av sommarkurser, trädgårdskafé, hantverksbutik, plantskola, utställningar, workshops för både barn och vuxna samt en öppen trädgård med odlingar. Under sommaren erbjuder vi boende med helpension för deltagarna på våra kurser.

Skolan grundades av Carl och Siv Malmsten år 1960 och deras filosofi att ”ställa hand och ande i skapande samverkan” lever kvar än idag.

Skolans kursverksamhet och besöksmål har under de senaste åren växt och vi är idag ett av Ölands större besöksmål under sommarsäsongen. Vi söker nu efter dig som är intresserad av att vara med och utveckla Capellagårdens besöksmål och ta det operativa ansvaret för våra kortare helgkurser och sommarkurser utifrån platsens anda.

Tjänsten innebär heltid under sommarsäsong, men snittet på tjänsten motsvarar ca 40 % över helåret. Arbetstiden varierar från dag/kväll/helg.

Vem är du?

Du känner till Capellagården och vill bidra till skolans utveckling. Det är en dynamisk verksamhet och det betyder att du behöver vara social, tillmötesgående, lyhörd och flexibel. Vi ser gärna att du har relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet av projektledning, verksamhetsutveckling. Erfarenhet av besök/ service/ turism helst från kreativa och kulturella verksamheter.

 Ansvarsområdet som ingår i tjänsten är bland annat,

 • Kursverksamheten, administration och planering av den dvs du behöver vara strukturerad och trygg i att hantera digitala verktyg, löpande mejl och pågående ärenden.
 • Löpande kontakt och service gentemot deltagare, kursledare och assistenter.
 • Samarbeta och underlätta för kursledare vad gäller verkstad/kurslokal och material.
 • Trygghet i att arbetsleda säsongsanställda i kursverksamheten och besöksmålet.
 • Du står för ett värdskap och finns tillgänglig för att hitta bra lösningar på utmaningar när verksamheten är i gång, såsom butik, kök och kafé.
 • Utveckling av nya koncept i besöksmålet som följer platsens anda, såsom guidade turer, workshops, samtalskvällar, etc.

Du ingår i ett arbetslag tillsammans med annan personal på skolan där vi har nära dialog och en hjälpsam arbetskultur. Det första året kommer fokus i tjänsten att ligga på att förvalta och ta över befintliga arbetsuppgifter, därefter finns det möjligheter att bidra till verksamhetens utveckling och därmed tjänstens innehåll och storlek.

 • Ort: Vickleby på Öland
 • Sysselsättningsgrad: 40 % (100% under sommaren resten fördelas över året)
 • Anställningsform: tillsvidare tjänst med 6 månaders provanställning
 • Start: februari 2024
 • Ansök senast:  3 december 2023
 • Kollektivavtal: Arbetsgivaralliansen

Läs mer om Capellagården här på www.capellagarden.se

Vi frågor om tjänsten kontakta Rektor Camilla Bäckman Pontén
rektor@capellagarden.se eller på telefon: 0703613267

Sänd in ditt CV samt ett personligt brev till rektor@capellagarden.se senast 3 december 2023. Ansökan tas endast emot per mail.

Inrättandet av denna tjänst är ett led i vår verksamhetsutveckling för kommande år.