Hämta fler

Fortbildning

Capellagården I Vickleby på södra Öland erbjuder en unik miljö för möten mellan människor. I en vacker kulturmiljö skapade Carl Malmsten en skola för gestaltande arbete med verkstäder, boendemöjligheter, restaurang och trädgård. Välkommen att ta del av den unika och inspirerande platsen

Vi hjälper till att ordna en konferens och erbjuder också kortare eller längre företagsutbildningar.


Våra senaste fortbildningskurser:

 

Fördjupningskurs - Indigo och reservagetryck
Datum; 23-25 april 2021
Kostnad; 2800:- inkl kost. Logi 700:- /natt
Plats; Capellagårdens tryck- och färgverkstad, Vickleby, Öland.


INFO OM KURSEN:
Vi kommer gemensamt sätta två stycken färgbad med naturlig indigo enligt 123 metoden, med pigment från Indien och El Salvador. I kombination med indigofärgning arbetar vi med direkttryck med indigopasta och olika reservagetekniker som shibori och reservagetryck. Vi arbetar med både ett traditionellt japansk recept (katazome) och en resevagepasta enligt Michel Garcias metod. Det finns tryckmaterial som screenramar och plast etc. för att göra schabloner. Har du en egen tryckram med förberett mönster går det även bra att ta med. Kursen vänder sig till dig som tidigare har gått någon av Lindas eller Linneas kurser, alternativt att du har någon praktisk förkunskap om indigofärgning ifrån annat sammanhang.

Linda arbetar med indigo och naturliga färgpigment i sin egen konstnärliga praktik och undervisar bl.a i shibori och färgning på Capellagården. Linnea använder också indigo i sin egen (väv)praktik samt undervisar i bl.a. färgning på HV Skola. Läs här www.lindazetterman.se och https://neaform.wordpress.com för mer information.

ANMÄLAN:
Anmäl dig genom att fylla i ansökningsformuläret som finns här. Sista anmälningsdag den 31 december 2020. Först till kvarn, begränsat antal platser. Om du har frågor, vänligen hör av dig till: linda.zetterman@capellagarden.se

Läs mer om kursen här >

 

Seminarium för slöjdlärare 2020

 Obs! Pga av fortsatt pandemi så är seminariet flyttat till 15-16 augusti 2022
  

Arrangör: Capellagården
Tid och plats: Slöjdlärarseminariet 2022
15 & 16 augusti 2022 på Capellagården på södra Öland

När upplägget för seminariet är klart så kommer du att kunna läsa om det här på Capellagårdens hemsida. Läs om kursen här (pdf)

Anmälan till kursen (webformulär)
 

Fördjupningskurs - Indigo och reservagetryck

VIKTIG INFORMATION:
På grund av den rådande situationen med covid -19, kommer Indigokursen att flyttas fram till 18-20 september 2020. Ni som har blivit antagna till kursen har såklart förtur till platserna, återkom om du fortsatt är intresserad och har möjlighet det nya datumet. 
Har du ej möjlighet det nya datumet och önskar återbetalning så hör av dig till Capellagårdens expedition info@capellagarden.se
Hör gärna av dig om du har frågor till;
linda.zetterman@capellagarden.se

Lite glada nyheter är att vår egen indigo frodas i växthuset på Capellagården. 
Hoppas att vi ses i september! 
/Linda & Linnea

INFO OM KURSEN:
Vi kommer gemensamt sätta två stycken färgbad med naturlig indigo enligt 123 metoden, med pigment från indien och Equador. I kombination med indigofärgning arbetar vi med reservagetryck och reservagepasta och trycker med indigopigment enl. Michel Garcias metod. Det finns tryckmaterial som screenramar och plast etc. för att göra schabloner. Har du en egen tryckram med förberett mönster går det även bra att ta med. Kursen vänder sig till dig som tidigare har gått någon av Lindas eller Linneas kurser, alternativt att du har någon praktisk förkunskap om indigofärgning ifrån annat sammanhang. 

Linda arbetar med indigo och naturliga färgpigment i sin egen konstnärliga prak- tik och undervisar bl.a i shibori och färgn- ing på Capellagården. Linnea använder också indigo i sin egen (väv)praktik samt undervisar i bl.a. färgning på HV Skola. Läs här; www.lindazetterman.se och https://neaform.wordpress.com för mer information om oss. 

Praktisk information
Datum; 1-3 maj 2020  18-20 september 2020
Plats; Capellagårdens tryck- och färgverkstad, Vickleby, Öland.

Tider
1/5 Fredag; 18-21 Ankomst, samling och uppstart. Middag kl. 19.00
2/5 Lördag; 10-16 Demonstration och eget arbete. Frukost, lunch och middag.
3/5 Söndag; 10-14 Eget arbete samt gemensam genomgång och städ. Frukost och lunch.

Kostnad
Priset för kursen inklusive frukost, lunch och middagar är 2200 kr inkl. moms. Meddela om det finns allergier att ta hänsyn till. Möjlighet till övernattning på Capellagården finns i mån av plats för 350 kr/dygn. (vandrarhemsstandard: enkelrum, med dusch/WC i korridor samt egen städning av rummet). Lakan och handduk medtas eller kan kan hyras för 100 kr. 

Material
Det finns tyger i bomull, silke och ull till försäljning till självkostnads- pris. Det går även bra att ta med egna tyger. Vi räknar med att ni kan färga ca 300 - 400g tyg/person. Kostnad för pigment och övrigt material tillkommer. 

Anmälan
Anmäl dig genom att fylla i ansökningsformuläret. Länk finns här ovan. Sista anmälningsdag 1 april 2020. Först till kvarn, begränsat antal platser. Om du har frågor, vänligen hör av dig till: linda.zetterman@capellagarden.se 

Detaljerad information om resväg och vad som i övrigt kan behövas skickas ut strax innan workshopen. 

Vi ser fram emot att träffas! 
Välkommen
/Linda & Linnea

 


Inkubator

Bär du på idéer och drömmar som skulle kunna bli mer än så? Runt om på södra Öland lever och verkar en rad kreativa människor. Vissa livnär sig på sin kreativitet och andra har det som en hobby. Några har aldrig vågat testa medan andra har testat utan att lyckas. Detta myller av kreativa människor utgör ett kitt som präglar ön och det lokala livet. Vi vill att fler ska testa, våga, lyckas och drömma! Därför finns den kreativa inkubatorn.
Läs mer här (pdf) eller på kreativaöland.se
 

Konferera på en plats och miljö för kreativa tankar och processer

Vi kan ta emot grupper från ån 2 till 60 personer för längre eller kortare arrangemang. I ett ”lunch till lunch erbjudande” ingår följande:

Konferenslokal med projektor, wifi,
Grupprum
Frukt och vatten
Två luncher
Två ”Capella-fika” med hembakat
Middagsbuffé med närproducerade delikatesser
Logi
Guidning på platsen (om så önskas)
Föreläsning om platsen och Carl Malmsten (om så önskas)
 

Med detta som grund kan vi skräddarsy kortare eller längre arrangemang.
För förfrågningar, offerter och bokning kontakta info@capellagarden.se, 0485 36132Tidigare kurser


WeavePoint/bindningslära
Capellagården har glädjen att i samarbete med Åsa Martinsson erbjuda fortbildning i WeavePoint/bindningslära, skräddarsydd för oss som undervisar i vävning! Datum för detta är 7-8 mars 2018. Läs mer här

Kreativitet och samspel
Den 17-19 augusti 2017 hålls kursen "Kreativitet och samspel".
Läs mer i broschyren genom att klicka på bilden (pdf)
Anmälningsblankett till kursen (pdf)

- Indigo och Shibori
- Keramik i arkitekturen
- Slöjdlärarseminarium
- Kreativitet och Samspel