Forma i trä*

 

Kursledare: Per Svartling och Henrik Johansson

Välkommen att utforska och fördjupa förståelsen för materialet trä och lära dig hur det kan formas! Under kursens gång arbetar du som deltagare utifrån en egen idé med att skapa ett träföremål; en enklare möbel eller en inredningsdetalj. Den individuella handledningen ges stort utrymme och är viktig för att du som deltagare ska känna dig trygg i att nivån blir rätt för just dig. Genom praktiskt arbete övas grundläggande tekniker för bearbetning, sammansättningar och ytbehandling. Det praktiska arbetet vid hyvelbänken varvas med gemensamma genomgångar och föreläsningar. Vi fokuserar i huvudsak på arbetet med handverktyg men visst maskinarbete förekommer.

Läs mer om Per och Henrik

Kursavgift

Kursavgiften är 6800 kr. Kursen sker i samverkan med Myndigheten för Yrkeshögskola, konst och kultur, vilket gör att kursavgiften kan hållas lägre än övriga kurser. Om Capellagården måste ställa in kursen har du alltid rätt att återfå den kursavgift som du har betalt. Ifall du behöver lämna återbud på grund av förhinder eller sjukdom görs en återbetalning med 50% av kursavgiften. Observera att kost och logi ej ingår i kursavgiften utan bokas och betalas separat efter antagning. Materialkostnad till individuella arbeten kan tillkomma och betalas på plats.

Ansökan och antagning

Forma i trä vänder sig till dig som är nybörjare och vill lära dig om grunderna för trähantverk och möbelsnickeri. Om du funderar på att gå huvudutbildningen i möbelsnickeri är det här en bra förberedelsekurs.

Vi tillämpar löpande antagning. När en kurs har tillräckligt många sökande för att fylla kurs- och reservplatser stänger vi möjligheten att söka kursen. Urvalet till kursen baseras på din motivering i ansökan samt önskan att få en spridning i gruppen. Vi  återkopplar löpande med besked. Det vill säga tiden det tar att få besked kan variera. Besked skickas via mejl. Vid antagning ges information om betalning och bekräftelse av kursplats. Vid utebliven betalning erbjuder vi kursplatsen till näste person på tur. I samband med antagning erbjuds möjlighet att boka och betala för  kost och logi. 

Du som söker ska ha fyllt 18 år, undantag vid barn-/ ungdomskurserna.

Länk till ansökningsformulär

Kost och logi

I samband med antagning erbjuds du att boka eventuell kost och logi under kursveckan. Det finns ett tiotal olika hus på “storgården” med närhet till verkstäder och Vingårdssalen. Rummen är varierande med enkel standard, i husen finns tillgång till gemensamt kök, dusch och wc. Många hus/rum har alltså delat badrum. Helpension ingår för alla som bor på Capellagården och våra gemensamma måltider är till stor del baserade på grönsaker från vår ekologiska trädgård. 

Kostnad för kost och logi i enkelrum:
Kost och logi två veckor: 9800 kr.
Sänglinne ingår i avgiften.

Om Capellagården måste ställa in kursen har har du alltid rätt att återfå alla avgifter för kost och logi. Vid avbokning tar vi ut en administrativ avgift på 500 kr. 

Vi brukar kunna erbjuda rum till alla som som önskar, men kan dessvärre inte ge någon garanti. 

Om du har ordnat eget boende och vill äta tillsammans med dina kurskamrater går det bra att köpa enstaka måltider. 

Priset är då:
Frukost 85 kr
Lunch eller middag 125 kr
Ostbricka (avslutning) 155 kr
Kaffe och gemensam fika ingår i kursavgiften

Ta med till kursen

Du som deltagare behöver inte ta med några verktyg men har du några som du trivs med får du gärna ta med dem.

Kursstart och kursavslutning

Dagen för kursstart är det ankomsttid från kl. 15.00. Vid kl. 17.00 serveras en enklare middag och kl 18.00 är det gemensam uppstart med din kurs. Kursen avslutas fredag med en gemensam avslutningskväll. Lördag serveras frukost och utcheckning senast kl 11.00. 

Språk

Undervisningsspråket på kursen är svenska. Sammanfattningar på engelska kan dock förekomma.