Keramik i trädgården
Kursledare: Maria Zetterstrand. Kursavgift: 4800 kr
Med Capellagårdens vackra trädgård som utgångspunkt skapar vi med lera. Leran är unik genom att den är mjuk, formbar, taktil och kan anta olika strukturer, såväl organiska som symmetriska. Fokus kommer att vara ett kreativt undersökande av trädgården och vad vi kan tillföra den och hur den kan inspirera oss att skapa med lera. Vi kommer att hålla till i keramikverkstaden men även i trädgården. Kursen är för dig som tidigare har arbetat med lera och känner att du har koll på grundläggande tekniker. Vi kommer inte att bränna. Vi fördjupar oss framförallt i lerans möjligheter, uttryck och process. Största delen av kursen kommer att vara praktisk men det kommer även att ingå vissa teoretiska inslag. Se kursen som ett tillfälle att i total närvaro skapa med lera utifrån trädgårdens rum, växtlighet och invånare.
Maria Zetterstrand
har studerat på Capellagården och har en Master i Fine Arts från Keramik och Glas på Konstfack. Hon har en bakgrund som krukmakare där hon gjort bruksföremål till bland annat Norrgavel, Malmstens butiken, ROOM men på senare år har hon framförallt ägnat sig åt unikat som visats på utställningar. Hennes verksamhet utgår från en ateljé på Södermalm i Stockholm. Marias skapande bär ofta en drömsk närvaro, ett eko av en repetitiv vardag. Med keramiska installationer utforskar hon naturen och tingens förhållande till människan. Maria har också utbildat sig i växtlighetens värld till trädgårdsmästare och undervisat i Färg och form på YH i Enköping.
info@mariazetterstrand.com
www.mariazetterstrand.com
Ansökan och antagning
Vi tillämpar löpande antagning. Urvalet/antagning till kursen baseras på din motivering i ansökan samt önskan att få en spridning i gruppen. Allmänna kurser kräver inga förkunskapskrav. Fortsättningskurser har förkunskapskrav, vilka finns utskrivna i kursbeskrivningen. Vilka kurser som är sökbara ser du genom att klicka dig in i ansökningsformuläret. När en kurs har tillräckligt många sökande för att fylla kursplatserna och reservlistan stänger vi möjligheten att söka kursen. Vi återkopplar löpande med besked om antagning under ansökningsperioden och som senast 15 mars. Det vill säga tiden det tar att få besked kan variera. Besked skickas via mejl. Om du blir antagen får du information om vidare betalning av kursavgift. Vid utebliven betalning erbjuds platsen till andra sökande. Blir du antagen erbjuds du att boka och betala för boende under kursveckan. Läs mer om boende under följande rubriker. Du som söker ska ha fyllt 18 år, undantag vid barn-/ungdomskurserna.
Kursavgift
Kursavgifterna varierar beorende på kurs och längd. Se resp. kursbeskrivning. Kurser markerade med asterix ges bidrag från Myndigheten för yrkeshögskolan vilket innebär att avgiften kan hållas lägre än på övriga kurser. Om Capellagården måste ställa in kursen har du alltid rätt att återfå den kursavgift som du har betalt. Ifall du behöver lämna återbud på grund av förhinder eller sjukdom görs en återbetalning med 50% av kursavgiften. Observera att kost och logi ej ingår i kursavgiften utan bokas och betalas separat efter antagning.
Avgifter för kost och logi
Som kursdeltagare erbjuds du att boka boende på Capellagården i samband med antagning. Vi brukar kunna erbjuda rum till alla som som önskar, men kan dessvärre inte ge någon garanti. Det finns ett tiotal olika hus på “storgården” med närhet till verkstäderna och Vingårdssalen (matsalen). Rummen är varierande med enkel standard, i husen finns tillgång till gemensamt kök, dusch och wc. Många hus/rum har delade badrum. Helpension ingår för alla som bor på Capellagården och våra gemensamma måltider är till stor del baserade på grönsaker från vår ekologiska trädgård. Kostnad för kost och logi i enkelrum: Veckokurs 4600 kr, Tvåveckorskurs 9200 kr Sänglinne och handdukar ingår i avgiften.
Om du har ordnat eget boende och vill köpa enstaka måltider så går det självklart bra. Priset är då: Frukost 80 kr Lunch eller middag 120 kr Ostbricka (avslutning) 150 kr Kaffe och gemensam fika ingå i kursavgiften. Under helgen tvåveckorskurs ingår frukost, men ej lunch/middag
Kursstart och kursavslutning
Dagen för kursstart är det ankomsttid från kl. 15.00. Vid kl. 17.00 serveras en enklare middag och kl 18.00 är det gemensam uppstart med din kurs. Kursen avslutas på fredagen med en gemensam avslutningskväll. Lördag serveras frukost och utcheckning görs senast kl 11.00. Helg (tvåveckorskurs) och kvällar är handledare ej närvarande.
Språk
Undervisningsspråket på våra kurser är svenska. Under den internationella kursperioden dominerar dock engelska som undervisningsspråk. Sammanfattningar på engelska kan förekomma även på övriga kurser.