Fördjupningskurs – Indigo och reservagetryck
Datum: 22-24 april 2022
Kostnad: 2800:- inkl kost.
Plats: Capellagårdens tryck- och färgverkstad, Vickleby, Öland


P.g.a avhopp finns nu några kursplatser lediga. Först till kvarn gäller!


 

INFO OM KURSEN:
Vi kommer gemensamt att sätta två stycken naturliga indigobad enligt 123 metoden med pigment från Indien och El Salvador. Tillsammans med indigofärgning arbetar vi med reservagetekniker som shibori och reservagetryck i kombination med taniner och järn för att skapa en färgskala från blått till brunt och grått. Deltagarna får pröva att arbeta med både traditionell rispasta som används för japansk katazome (stenciltryck) och en lerpasta enligt Michel Garcias recept och metod. Det finns tryckmaterial som screenramar och plast för att göra egna schabloner. Har du en egen tryckram med förberett mönster går det även bra att ta med. Kursen vänder sig till dig som tidigare deltagit i någon av Lindas eller Linneas kurser, alternativt att du har någon praktisk förkunskap om indigofärgning från annat sammanhang.

Linda arbetar med indigo och naturliga färgpigment i sin egen konstnärliga praktik och undervisar bl.a i shibori och färgning på Capellagården. Linnea använder också indigo i sin egen (väv) praktik samt undervisar i bl.a. färgning på HV Skola.

Läs här www.lindazetterman.se och https://neaform.wordpress.com för mer information.

ANMÄLAN:
Anmäl dig genom att fylla i ansökningsformuläret nedan. Sista anmälningsdag den 15 mars 2022. Först till kvarn, begränsat antal platser. Om du har frågor, vänligen hör av dig till: linda.zetterman@capellagarden.se

Läs mer om kursen här (pdf) >
Ansök till kursen här (webbformulär) >


Capellagårdens palett –
Akvarell den lekfulla färgen
Datum: 22-24 april 2022
Kostnad: 2800:- inkl kost.
Plats: Capellagårdens ateljé, Vickleby, Öland.

 


P.g.a avhopp finns nu några kursplatser lediga. Först till kvarn gäller!


 

INFO OM KURSEN:
Varmt välkommen på kurs i akvarellmåleri! Vi kommer under helgen att på ett lekfullt sätt utforska akvarellteknikens möjligheter. Med utgångspunkt i Capellagårdens vackra omgivningar och färgpalett undersöker vi och utvecklar vårt måleri och våra kunskaper om färg. Här finns inga krav på prestation, utgångspunkten är nyfikenhet och att vara närvarande i skapandet. Vi kommer att varva experimentella moment där vi utforskar akvarellpigmentens möjligheter med övningar i bildkomposition. Du kommer att få möjlighet att arbeta med ditt eget skapande i fokus. Målet är att du ska utmanas på just den nivå du befinner dig. Medtag gärna eget material, såsom en basuppsättning med akvarellfärger och de penslar du har. Viss mån av kompletterande material kommer även att kunna köpas under kursen. En grunduppsättning av material kommer även att kunna lånas.

Malin är verksam som konstnär och formgivare. Hon arbetar återkommande i akvarell, både i eget bildskapande och i mönsterformgivning för tapet och textil. Hon är själv utbildad på Capellagården och HDK.  -Jag tycker om de utmaningar och möjligheter som ryms i akvarelltekniken. Det är en teknik som är både snabb och långsam och som ständigt väcker min nyfikenhet, berättar Malin. Malin har lång erfarenhet av att undervisa och håller återkommande kurser och workshops.

ANMÄLAN:
Anmäl dig genom att fylla i ansökningsformuläret nedan. Sista anmälningsdag den 15 mars 2022. Först till kvarn, begränsat antal platser. Om du har frågor, vänligen hör av dig till: malin.signahl@gmail.com

Läs mer om kursen här (pdf) >
Anmäl dig till kursen här (webbformulär) >