Sista chansen!

Fram till den 1 juni är det fortfarande möjligt att anmäla dig till den sista öppna sommarkursen på Capellagården för säsongen 2022.  Det är kursen ”En studie i grönt – Slöjda hållbart”. Kursledare är Nicklas Hallberg som är slöjdare, konstnär och utbildad permakultur designer. Läs gärna om Nicklas i senaste ”Hemslöjd” där han porträtteras i en stor artikel. Datum för kursen är 17-23 juli.

Obs, löpande antagning. Läs mer om kursen här (pdf) >
Ansök genom att mejla till sommarkurser@capellagarden.se Vi återkopplar löpande på inkomna ansökningar.

 


Ansökan och antagning

Vi tar emot alla ansökningar fram till den 15e mars. Därefter går kursledare i samråd med Capellagården igenom ansökningarna enligt följande kriterier för uttagning. Det är alltså inte först till kvarn som gäller. Du som söker ska ha fyllt 18 år, undantag vid barn-/ungdomskurser.

För sökande till våra kurser gäller:
1. Yrkesmässig nytta
2. Presumtiva sökande till Capellagårdens utbildningar
3. Allmänt intresse Fem onumrerade reserver utses och tillfrågas i första hand vid eventuell ledig kursplats. Kan ej någon av dessa reserver skickas en allmän förfrågan ut till övriga sökande.

Viktiga datum:
15 mars – sista dag att ansöka
31 mars – besked om antagnings skickas ut
14 april – bekräftelse av plats genom betalning för kurs, kost och logi till Bankgiro 5975-7559 Om du blir antagen och ej har möjlighet att gå kursen ber vi dig meddela detta tidigast möjligt till sommarkurser@capellagarden.se  Vid utebliven betalning ställs platsen till förfogande för andra sökande. Återbetalning görs endast vid sjukdom styrkt av läkarintyg

Kost, logi och kursavgift

Som kursdeltagare erbjuds du i mån av plats, boende i något av skolans elevhus. Rummen är av varierande men enkel standard och ligger i närhet till skolan med tillgång till dusch och wc. Önskemål om enkelrum eller dubbelrum anges i ansökningsformuläret. Sänglinne och handduk kan hyras för 250 kr i samband med incheckning. Våra gemensamma måltider är till stor del baserade på grönsaker från vår ekologiska trädgård.

Kostnad för kost och logi:

Tvåveckors kurser
Enkelrum: 8 200 kr
Del i dubbelrum: 6 900 kr

Veckokurser
Enkelrum: 4 100 kr
Del i dubbelrum: 3 450 kr

Helpension ingår då du bor på Capellagården. Om du har ordnat eget boende och vill köpa enstaka måltider så går det bra. Priset är då: Frukost 75 kr Lunch eller middag 100 kr Ostbricka (avslutning) 80 kr Kursavgift: Se respektive kursbeskrivning. Kurser markerade med asterix ges bidrag från Myndigheten för yrkeshögskolan vilket innebär att avgiften kan hållas lägre än på övriga kurser.

Kursstart och kursavslutning

Dagen för kursstart är det ankomsttid från kl. 15.00. Vid kl. 17.00 serveras en enklare middag och kl 18.00 är det gemensam uppstart med din kurs. Kursen avslutas fredag med en gemensam avslutningskväll. Lördag serveras frukost och utcheckning senast kl 11.00. Helg (tvåveckorskurs) och kvällar är handledare ej närvarande. Detaljerade tider och program för respektive kurs skickas ut i god tid före kursstart.