Måndagar på Capella, en lite längre rubriktext som spänner över två rader

 

Skaparglädje för barn, unga och deras vuxna! Under sommaren vigs måndagarna på Capellagården åt barns skapande. Barn och unga med vuxen anknytningsperson är varmt välkomna till workshops som betonar lekfullhet och skaparglädje. Workshopen tar avstamp i materialen som känns igen från skolans utbildningar: trä, textil, keramik, trädgård och byggnadsvård. En perfekt sommaraktivitet i en rogivande och inspirerande miljö. 

Workshopen pågår i två timmar med handledning av en skicklig hantverkare. Barnets process är i fokus men en vuxen anknytningsperson ska vara med under workshopen och får mer än gärna delta i skapandet. Rekommenderad ålder är sju år och uppåt, en vuxen kan delta tillsammans med tre barn. Ni väljer själv om ni vill vara med vid ett, två eller flera tillfällen under sommaren. 

Varje måndag finns det två olika pass att välja mellan. På förmiddagen är det en workshop som pågår från klockan 10 till 12. Eftermiddagens workshop pågår mellan klockan 13 och 15. Det ni skapat under workshopen får ni såklart ta med er hem. Capellagårdens verksamhet för barn och unga möjliggörs genom projektbidrag från Nämnden för hemslöjdsfrågor och Region Kalmar län.

Plats

Worskhopen genomförs utomhus, under valnötsträdet på Capellgårdens innergård. Om ni letar er till innergården och Bokhuset, där toaletterna ligger, så ser ni oss när ni tittar upp mot bygatan.

Gemensam uppstart

Vi inleder varje workshop med en gemensam uppstart och genomgång. Det är viktig att ni kommer lite innan workshopens starttid, vi har inte ”drop in” under workshopen. Det är en öppen workshop så ingen föranmälan behövs. 

Kostnad

Workshopen kostar 80 kr per deltagande barn, avgiften betalas i Capellagården kafé som har öppet från klockan 11 till 17.

Måndagen den 26 juni
10.00 & 13.00 – Fåglar i fritt broderi med Petra

Måndagen den 3 juli
10.00 – Slöjda insektsbon med Jon
13.00 – Forma i lera med Sofia

Måndagen 10 juli
10.00 – Bygg insektshotell med Lisa
13.00 – Fågelholksbygge med Lisa

Måndagen den 17 juli
10.00 & 13.00 – Sunprint med Emmi 

Måndagen den 24 juli
10.00 & 13.00 – Måleri med Cilla

Måndagen den 31 juli
10.00 & 13.00 – Fåglar i fritt broderi med Petra

Måndagen 7 augusti
10.00 & 13.00 – Täljning med Sebbe  

Glad kreativ sommar!