Mönstra med naturen

En del av Capellagårdens sommarkursprogram riktar sig till barn som vill gå en kreativ kurs tillsammans med en vuxen trygghetsperson. En trygghetsperson kan vara en förälder, mor/farförälder eller annan viktig vuxen i barnets liv. 

Kursen riktar sig både till barnet och den vuxne. Barnets process är i fokus och den vuxne deltar i kursen på barnets villkor. Kurserna pågår under två dagar från klockan 9 till 15 med gemensamma pauser för fika och lunch. Lunch, enklare fika och material ingår i kursavgiften. Det vi skapar får vi såklart ta med oss hem. Nedan kan du ta del av de olika kurserna, läsa mer om kursernas innehåll och den rekommenderade åldern för vardera kurs. 

Du anmäler dig och barnet via formuläret. Vi har löpande antagning och tillämpar principen först till kvarn. Varje kurs har plats för 10 barn och 10 vuxna. Boende på Capellagården kan inte bokas till dessa kurser. 

Länk till anmälan

Mönstra med naturen. Kortkurs för barn och vuxen trygghetsperson, 2-3 juli.

Kursavgift: 2600 kr för ett barn och en vuxen. Rekommenderad ålder på barnet är 10 till 16 år. Vid återbud på grund av förhinder eller sjukdom görs en återbetalning med 50% av kursavgiften. 

Kursen vänder sig till barn och unga som vill gå en kreativ kurs tillsammans med en vuxen trygghetsperson. Tillsammans testar vi olika tekniker och material för att skapa mönster och tryck. 

Utifrån naturens färger och former undersöker vi olika sätt och tekniker för att skapa kompositioner och mönster. Under kursen kommer vi att experimentera mycket. Vi kommer att testa och upptäcka hur vi kan skapa motiv på tyg och papper med hjälp av naturen. Vi kommer att testa på fotografiska framkallningsprocesser, ecoprint, sunprint och andra roliga sätt att skapa tryck på.

Kursledare: Emmi Roosling

Emmi Roosling är konstnär och fotograf och bosatt på Öland. I sitt arbete utgår hon från fotografiet och experimenterar med olika sätt att skapa tryck och framkallningar på både papper och textiler. Hon är utbildad på fotoskolan i Gamleby och på Capellagården.