Skärande träsvarvning*
Kursledare: Åke Landström
Välkommen att lära dig mer om den historiska tekniken med skärande träsvarvning! Trots att tekniken anses vara minst 3 500 år gammal är grunden densamma än idag; genom rotation och bearbetning med rakbladsvassa svarvverktyg kan vi skapa släta och runda former. Vi svarvar både i färskt och torrt trä. Alla kursdeltagare får tillgång till en egen svarv med tillhörande verktygsuppsättning. Under kursen får du prova på verktygsslipning samt att svarva Åkes specialitet – skålar i färskt trä.
Kursavgift
Kursavgiften är 4800 kr. Kursen sker i samverkan med Myndigheten för Yrkeshögskola, konst och kultur, vilket gör att kursavgiften kan hållas lägre än övriga kurser. Om Capellagården måste ställa in kursen har du alltid rätt att återfå den kursavgift som du har betalt. Ifall du behöver lämna återbud på grund av förhinder eller sjukdom görs en återbetalning med 50% av kursavgiften. Observera att kost och logi ej ingår i kursavgiften utan bokas och betalas separat efter antagning.
Ansökan och antagning
Kursen vänder sig till både dig som är nybörjare och till dig som svarvat tidigare. Du som söker ska ha fyllt 18 år, undantag vid barn-/ ungdomskurserna. För intresseanmälan, skriv kursens namn och skicka med mail via den här länken.
Kost och logi
Nu är tyvärr vårt internat fullbokat. Som kursdeltagare går det dock bra att äta tillsammans med dina kurskamrater. Priset för enstaka måltider är då: Frukost 85 kr, Lunch eller middag 125 kr, Ostbricka (avslutning) 155 kr. Kaffe och gemensam fika ingår i kursavgiften.
Ta med till kursen
Du behöver inte ta med något för att genomföra kursen. Däremot om du vill ha råd och hjälp med svarvrelaterad utrustning, tag då med det.
Kursstart och kursavslutning
Dagen för kursstart är det ankomsttid från kl. 15.00. Vid kl. 17.00 serveras en enklare middag och kl 18.00 är det gemensam uppstart med din kurs. Kursen avslutas fredag med en gemensam avslutningskväll. Lördag serveras frukost och utcheckning senast kl 11.00.
Språk
Undervisningsspråket på kursen är svenska. Sammanfattningar på engelska kan dock förekomma.