Hämta fler

David Christensson driver egen verkstad och kursverksamhet - Skabbekattens keramik - och under säsong, även butik.


Varför jag sökte och tiden på Capellagården:
2010 tog min sambo med mig till en sommarkurs i keramik på Capellagården. Och där och då blev jag fast. Jag fann ett material där jag kunde uttrycka alla de idéer och tankar som låg och tryckte på sedan barndomens första vaga drömmar om att bli ”konstnär”. Efter några års arbete med keramik som fritidssysselsättning kunde jag inte längre förneka att det var just keramiken jag ville arbeta med. Så jag sökte och kom in på den tvååriga utbildningen på Capellagården där det lustfyllda och kravlösa även fick sällskap av den disciplin som ett yrkesliv kräver. På Capellagården knöt jag ihop mina lösa lertrådar och fick med hjälp av lärarnas kunskap och studiekamraternas kreativitet bredda mitt perspektiv på vad hantverket innebär i både teori och praktik. 

Efter Capella:
Efter Capellagården startade jag ganska omgående min egen verkstad - Skabbekattens keramik - i Vickleby där jag nu tillverkar bruks- och konstföremål samt håller kurser i drejning. Under säsong driver jag även butik i anslutning till verkstaden där jag utöver mina egna alster också gärna visar andras hantverk i varierade material. 

Min rastlöshet gör att alla delar i min verksamhet är lika viktiga. Oavsett om det handlar om att arbeta funktionellt eller skulpturalt eller finnas med när kursdeltagarna gör sina första varv på drejskivan. Allt har sin tid och sin mening. Att varva koppens tunna kant med lerverk som snarare formulerar de inre världarna är lika lustfyllt och humoristiskt som allvarligt och reflekterande. 

Mitt råd:
Mitt råd till framtida studerande är att fördomsfritt ta del av alla de kursmoment och övningar som utbildningen på Capellagården erbjuder, likväl som att fullhjärtat våga ge sig in i de egna projektet och den personliga utvecklingen. Att studera på Capella är att få ta del av mycket kunskap, erfarenhet och välutrustade verkstäder men också av mycket egen tid, tid då det lönar sig att våga ge sig in i materialet till fullo. 

www.skabbekattenskeramik.n.nu