Hämta fler

Helena Bratt, studerade 2 år på Capellagårdens Textila utbildning, 2010-12. Arbetar idag med det egna företaget.

”Åren på Capellagården gav mig mycket kunskap inom flera olika textila tekniker, givande diskussioner om hantverk och skapande med lärare och andra studerande. Jag fick även utrymme att utmana mig själv i det fria skapandet, vilket var en av anledningarna till att jag sökte till Capella. Jag har fortsatt mycket kontakt och stort utbyte av vänner från Capella. Dessa olika komponenter har varit av stor betydelse i mitt arbete efter jag slutat på skolan. 

Efter Capella…
Schablonladan – ett projekt för att uppmärksamma gamla kulturskatter. Det är en offentlig utsmyckning i Hälsingland, många som hjälpte mig att genomföra projektet var vänner från Capellagården. Schablonladan har gett många oförutsedda ringar på vattnet och flera uppdrag. Jag har arbetat som timvikarie, deltagit i utställningar och hållit föreläsningar, studerat traditionellt byggnadsmåleri på Gbg Universitet. 

Nu ska jag ta tag i en utsmyckning i Hudiksvall kommun och även arbeta med nyanlända ungdomar med slöjd och bild. Kommer även att komma tillbaka till Capella och Sätergläntan som kursledare. Jag driver ett eget företag som jag sakta låter växa utifrån mina egna intressen och de uppdrag som jag får.

Mitt råd till framtida studerande:
Ta vara på alla lokaler och allt material som finns samt fråga och diskutera med dina klasskompisar och lärare så mycket du orkar! Jag önskar att jag hade experimenterat mera. Efteråt inser man vilka resurser som finns på skolan. Ta det även lugnt efter avslutad utbildning och fundera på vad du verkligen vill, så du inte söker en vidareutbildning p g a den allmänna masspsykosen. Följ din magkänsla!”

www.helenabratt.se