Hämta fler

 

Våra sommarkurser


För er som har skickat in ansökan, varmt tack. Ansökan till våra sommarkurser är nu stängd. Just nu är de flesta kurserna fullbokade. Har vi tomma kursplatser kommer vi annonsera om dem här på hemsidan längre fram i vår. Är du nyfiken går det alltid bra att mejla till oss på sommarkurser@capellagarden.se


16/4, Ledig kursplats:

Just nu har vi lediga kursplatser till kursen Växtfärgning och vävworkshop - växtfärga varp och inslag med kursledare Marian Silva Varela. Datum för kursen än 25 juli till 7 augusti. Skicka en intresseanmälan till sommarkurser@capellagarden.se 

Läs mer om kursen här (pdf).

3/6 Ledig kursplats:

Just nu har vi lediga kursplatser till kursen Odling för omställning - en odlingskurs som gräver lite djupare - med Maria Lindmark. Datum för kursen än 18 juli till 24juli. Skicka en intresseanmälan till sommarkurser@capellagarden.se 

Läs mer om kursen här (pdf).


En sommarkurs på Capellagården kan bli en utmaning och ge livsavgörande inspiration för framtida vägval. Praktisk kunskap, konstnärlig träning och berikande gemenskap går hand i hand.

Capellagården har blivit ett begrepp, en mötesplats för hantverks- och kulturintresserade människor från Sverige och världen. Vi utforskar olika material och lär känna deras olika skönhetsvärden. Du får arbeta i olika tekniker och söka upplevelser i mötet mellan teknik och material och får erfara hur din egen personlighet söker sitt uttryck genom handen, ögat och tanken. Våra kursledare är erfarna hantverkare och konstnärer som även delar med sig av sitt eget arbete genom föreläsningar.

Kurserna kräver med några undantag, inga förkunskaper och du är oavsett ålder eller nationalitet välkommen att söka. Som internatboende med helpension i en vacker och avkopplande miljö kan du helt och fullt ägna dig åt ditt hantverksval.


 

All kursinformation hittar du här i broschyren (pdf)
Klicka här för att anmäla dig till kurserna (webbformulär)


Angående Covid 19

Med erfarenheter från våra huvudutbildningar och sommaren 2020 planerar vi för att kunna genomföra sommarens kurser på ett klokt vis med anledning av pandemin. Vi är lyhörda och följer folkhälsomyndighetens rekommendationer löpande i vår planering. 
 

Antagningsförfarandet

Vi tar emot alla ansökningar fram til den 15:e mars. Därefter går kursledare i samråd med Capellagården igenom ansökningarna enligt följande kriterier för uttagning. Det är alltså inte först till kvarn som gäller. Du som söker ska ha fyllt 18 år, undantag vid barn-/ungdomskurser. 

För sökande till våra kurser gäller
1. Yrkesmässig nytta
2. Presumtiva sökande till Capellagårdens utbildningar
3. Allmänt intresse 

Det utses fem numrerade reserver, därefter skickas en allmän förfrågan ut vid eventuell ledig kursplats. 

Viktiga datum: 
15 mars  sista dag att ansöka
31 mars  besked om antagnings skickas ut 
26 april bekräftelse av plats genom betalning för kurs, kost och logi till Capellagårdens Bankgiro 5975-7559. 

Om du blir antagen och ej har möjlighet att gå kursen ber vi dig meddela detta tidigast möjligt till sommarkurser@capellagarden.se 
Vid utebliven betalning ställs platsen till förfogande för andra sökande. Återbetalning görs endast vid sjukdom styrkt av läkarintyg.

 

Tider kursstart och avslutning 

Dagen för kursstart är det ankomsttid från kl. 15.00. Vid kl. 17.00 serveras en enklare middag och kl 18.00 är det gemensam uppstart med din kurs. Kursen avslutas fredag med en gemensam avslutningskväll. Lördag serveras frukost och utcheckning senast kl 11.00. Andra tider gäller på kortkurserna. Helg (tvåveckorskurs) och kvällar är handledare ej närvarande. Detaljerade tider och program för respektive kurs skickas ut i god tid före kursstart.

Förändringar kan förekomma