Hämta fler

 

Våra sommarkurser

En sommarkurs på Capellagården kan bli en utmaning och ge livs--avgör--ande inspiration för framtida vägval. Praktisk kunskap, konstnärlig träning och berikande gemenskap går hand i hand. Capellagården har blivit ett begrepp, en mötesplats för hantverks- och kulturintresserade människor från Sverige och världen.

Vi utforskar olika material och lär känna deras olika skönhets-värden. Du får arbeta i olika tekniker och söka upplevelser i mötet mellan teknik och material och får erfara hur din egen personlighet söker sitt uttryck genom handen, ögat och tanken. Våra kurs-ledare är erfarna hantverkare och konstnärer som även delar med sig av sitt eget arbete genom föreläsningar och liknande.

Kurserna kräver med några undantag, inga förkunskaper och du är -oavsett ålder eller nationalitet välkommen att söka (se vidare under rubriken språk). Som internatboende med helpension i en vacker och -avkopplande miljö kan du helt och fullt ägna dig åt ditt hantverks- eller ämnesval.


Här i broschyren kan du läsa all information om sommarkurserna (pdf) >
Här kan du ansöka till sommarkurserna (webbformulär) >


Ansökan och antagning

Vi tar emot alla ansökningar fram till den 15e mars. Därefter går kursledare i samråd med Capellagården igenom ansökningarna enligt följande kriterier för uttagning. Det är alltså inte först till kvarn som gäller. Du som söker ska ha fyllt 18 år, undantag vid barn-/ungdomskurser.

För sökande till våra kurser gäller:
1. Yrkesmässig nytta
2. Presumtiva sökande till Capellagårdens utbildningar
3. Allmänt intresse

Fem onumrerade reserver utses och tillfrågas i första hand vid eventuell ledig kursplats. Kan ej någon av dessa reserver skickas en allmän förfrågan ut till övriga sökande.

Viktiga datum:
15 mars - sista dag att ansöka
31 mars - besked om antagnings skickas ut
14 april - bekräftelse av plats genom betalning för kurs, kost och logi till BG 5975-7559

Om du blir antagen och ej har möjlighet att gå kursen ber vi dig meddela detta tidigast möjligt till sommarkurser@capellagarden.se Vid utebliven -betalning ställs platsen till förfogande för andra sökande. Återbetalning görs endast vid sjukdom styrkt av läkarintyg.


Kursstart och kursavslutning

Dagen för kursstart är det ankomsttid från kl. 15.00. Vid kl. 17.00 serveras en enklare middag och kl 18.00 är det gemensam uppstart med din kurs. Kursen avslutas fredag med en gemensam avslutningskväll. Lördag serveras frukost och utcheckning senast kl 11.00. Helg (tvåveckorskurs) och kvällar är handledare ej närvarande. Detaljerade tider och program för respektive kurs skickas ut i god tid före kursstart.
 

Med reservation för ev ändringar